Συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου Δελφών Γιώργου Σκυλογιάννη (Δημοτική Κίνηση «Όραμα Αλλαγής»), 24 Μαρτίου 2023, 18.00, «Μεγάλο Καφενείο», Άμφισσα

Ο Γιώργος Σκυλογιάννης γεννήθηκε στην Άμφισσα, όπου και ζει.

Εισήχθη με υποτροφία στη σχολή καλών τεχνών της Αθήνας και αποφοίτησε με άριστα το 1981 με πτυχίο ζωγραφικής και σκηνογραφίας. Την ίδια χρονιά κάνει την πρώτη ατομική του έκθεση στην Αθήνα, στη γκαλερί «μέδουσα». Υπότροφος της γαλλικής κυβέρνησης από το 1982 έως το 1985, συνεχίζει τις σπουδές του στο Παρίσι, στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Jean Laude, όπου ολοκληρώνει μαζί του την Maitrise Αισθητικής πάνω στο εικαστικό έργο του J. Pollock.

Το 1985 συνεχίζει τις σπουδές του στη φιλοσοφία της τέχνης με καθηγητή τον Revault D’Allones και γίνεται κάτοχος DEA. Την ίδια χρονιά ακολουθεί θεωρητικές σπουδές στις πλαστικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Παρισιού VIII και γίνεται κάτοχος DEA. Πολλές διακρίσεις και βραβεία συνοδεύουν τη μέχρι τότε καλλιτεχνική του πορεία.

Από το 1996 έως το 2005 υπηρετεί ως καλλιτεχνικός διευθυντής του δικτύου εικαστικών εργαστηρίων Δήμου Άμφισσας – Υπουργείο Πολιτισμού. Επίσης από το 1998 έως το 2004 διατελεί πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης Άμφισσας.

Το 2006 εκλέγεται καθηγητής της σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και από το 2006 μέχρι το 2017 είναι διευθυντής του Α’ εργαστηρίου ζωγραφικής του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.

Το 2008 με χορηγία της νομαρχίας Φωκίδας εκδίδει το Λεύκωμα «Η Νύχτα των Στοιχειών», στο πλαίσιο δρώμενου του Εικαστικού Εργαστηρίου Άμφισσας.

Το 2009 υπογράφει προγραμματική σύμβαση του τμήματος ερευνών του Α.Π.Θ. με τη Νομαρχία Φωκίδος και το Δήμο Άμφισσας με θέμα: Αποτύπωση και καταγραφή της συλλογής «ανθιβόλων» του ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά στη Μητρόπολη Άμφισσας.

Το 2019 του απονέμεται ο τίτλος του ομότιμου καθηγητή του Α.Π.Θ.

Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας έχει παρουσιάσει 34 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Γαλλία και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων.