Χρήστος Τσαμαντάνης: Ντροπή και εμπαιγμός για άλλη μια φορά με τις επισκέψεις υπουργών στη Φωκίδα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗΣ

Υποψήφιος Βουλευτής Φωκίδας 

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία

Άμφισσα, 27 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ντροπή και εμπαιγμός για άλλη μια φορά με τις επισκέψεις Υπουργών της Ν.Δ.

Καλό θα είναι, όταν επισκέπτονται τη Φωκίδα μας, οι Κυβερνητικοί Υπουργοί της Ν.Δ. να μην είναι τόσο «βιαστικοί» και να μην προσπαθούν απλά να «βγάλουν την υποχρέωση» και τις απαραίτητες φωτογραφίες για τα Δελτία Τύπου. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. στέκονται ΜΟΝΟ στη δημιουργία εντυπώσεων και την επικοινωνία. Η σημερινή επίσκεψη – αστραπή συνιστά ντροπή και εμπαιγμό για τους κατοίκους της Φωκίδας.

Εν μέσω ακρίβειας και υγειονομικής ανασφάλειας, που έχει προκύψει από τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι Υπουργοί δεν επισκέφθηκαν ΟΥΤΕ το Νοσοκομείο Άμφισσας ΟΥΤΕ οποιαδήποτε άλλη δομή Υγείας και Πρόνοιας.

Στη Φωκίδα μας, για να πετύχουμε την ισότητα στην πρόσβαση και στην αναγκαία φροντίδα χρειάζεται πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα. Απαιτούνται ισχυρές ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ και ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ δομές, παρέχοντας τα απαραίτητα κίνητρα, ώστε να υπάρξει στελέχωση και παραμονή του προσωπικού στην περιοχή μας. Απαιτείται ένα άλλο πολιτικό σχέδιο για τον τόπο.

Το Νοσοκομείο μας και οι δομές Υγείας και Πρόνοιας καταρρέουν, βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, με τεράστιες ελλείψεις, όχι μόνο σε ιατρικό, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό, κοινώς βιώνουν την απόλυτη απαξίωση. Η ζωή και η δημόσια υγεία του Νομού μας δεν έχουν ξαναβρεθεί ποτέ ξανά σε τέτοια κατάσταση. Τρεισήμισι χρόνια τώρα, η δημόσια υγεία του τόπου μας βιώνει μόνο την εγκατάλειψη και την απαξίωση από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί άλλος χρόνος