Η Μαριάννα Καρανάσου υποψήφια δημοτική σύμβουλος (Δήμος Δωρίδος – Δημοτική Ενότητα Τολοφώνας) με τον συνδυασμό «Δωρίδα για όλους» (Γιώργος Καπεντζώνης)  

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα για συσπείρωση δυνάμεων γύρω από το σύνθημα «Δωρίδα για όλους», και με οδηγό την ισχυρή θέληση να δω τον τόπο μας να εξελίσσεται σημαντικά, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών της Δωρίδας, στο πλευρό του Γιώργου Καπεντζώνη.

Την ίδια στιγμή που σε πόλεις, κοινότητες και αγροτικές περιοχές δίνεται η δυνατότητα μετασχηματισμού τους σε έξυπνες και βιώσιμες, στόχος είναι η διάθεση όλων των δυνάμεών μας ώστε ο Δήμος Δωρίδος να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα αυτής της μετάβασης, υπηρετώντας τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Δωρίδα για όλους, σημαίνει ανάπτυξη για όλους χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, σημαίνει ικανοποίηση της ανάγκης του παιδιού για διεξόδους δραστηριοτήτων, του ενήλικα για διαμονή σε μια κοινωνία δικαιοσύνης, ευκαιριών και προοπτικής, και του γέροντα για συντροφικότητα, περίθαλψη και ασφάλεια.

Με σεβασμό στις «ρίζες» μας και την παράδοση του τόπου και κλείνοντας το μάτι στο μέλλον, προσδοκώ στο να «χτίσουμε» όλοι μαζί, μέσα από την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα, ένα οικοδόμημα που θα ζυμώνεται στις συνειδήσεις της επικράτειας ως ένας τόπος που αξίζει να ζεις και να επισκέπτεσαι.

Σύντομο βιογραφικό:
Κόρη του Δημητρίου Καρανάσου και της Ελένης Μιχελιδάκη, μεγάλωσα στον Όρμο Λεμονιάς – Πάνορμος Φωκίδας. Αποφοίτησα από το Λύκειο Ερατεινής, είμαι διπλωματούχος Αρχιτέκτονας μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Σύζυγος του Ιωάννη Θεοδωρακόπουλου, Μηχανολόγου μηχανικού, και μητέρα του τριών ετών Θανάση.

Πεδίο ειδίκευσης:
• Μελέτη, σχεδιασμός, αδειοδότηση κτιριακών εγκαταστάσεων
• Αποκατάσταση κτιρίων (παραδοσιακών, διατηρητέων, μνημείων)
• Σχεδιασμός, μελέτη εφαρμογών έξυπνων πόλεων (Smart cities)

Ερευνητικό έργο με απώτερο σκοπό την ανάδειξη – αξιοποίηση του τόπου μας:
Με τον ορεινό όγκο της Δωρίδας να διατηρεί μέχρι και σήμερα στοιχεία «παραδοσιακής» αρχιτεκτονικής στο σύνολό τους αχαρτογράφητα και σε συνδυασμό με τον φυσικό πλούτο και την καθοριστικής σημασίας ιστορία του τόπου, προχώρησα στην εκπόνηση των ακόλουθων μελετών:
• Η «παραδοσιακή» αρχιτεκτονική της κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή του Λιδωρικίου (Άβορος, Αμυγδαλιά, Βραΐλα, Δάφνος, Διακόπι, Δωρικό, Κάλλιο, Καρούτες, Κονιάκος, Λευκαδίτι, Λιδωρίκι, Μαλανδρίνο, Πεντάπολη, Στίλια, Συκέα).
• Έν λειψάνων κατοικιών μουσείο τοπικής ιστορίας και κέντρο πολιτισμού στις Καρούτες Φωκίδας.

Αυτός ο τόπος ήταν και παραμένει διαμάντι, οι ενέργειές μας είναι αυτές που ορίζουν τη λάμψη του!

Καρανάσου Μαριάννα
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος