Ν.Ε. Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ομοφοβία δεν κρύβεται, μόνο καταδικάζεται

2/10/2023

Δελτίο Τύπου

Η Ομοφοβία δεν κρύβεται, μόνο καταδικάζεται

Η χώρα μας το 2013 καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού της οικογενειακής ζωής, σε συνδυασμό με την απαγόρευση διακρίσεων, επειδή δεν αναγνώριζε την έννοια της οικογένειας ανάμεσα σε δύο πρόσωπα του ίδιου φύλου. Επίσης, για τον ίδιο λόγο καταδικάστηκε το 2022, κατόπιν προσφυγής που είχε γίνει το 2014, επειδή τότε δεν υπήρχε το σύμφωνο συμβίωσης.

Ενώ στην Ευρώπη, 30 χώρες έχουν αναγνωρίσει νομικά τις σχέσεις ομόφυλων προσώπων ως οικογένεια, στην χώρα μας η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ εξακολουθεί να διερωτάται εάν μπορούν να αποτελούν οικογένεια.

Ομοφοβικά, ρατσιστικά, σεξιστικά σχόλια, εικόνες και αναφορές δεν μπορούν να θεωρούνται αστείο ούτε για κάποιους προσβλητικά. Είναι για όλους προσβλητικά και είναι βία. Είναι βία που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά και οφείλουμε να καταδικάζουμε τους υπαίτιους τέτοιον αναφορών όπου και αν ανήκουν. 

Σε μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ισονομία και η ισότητα είναι αδιαπραγμάτευτα. Δυστυχώς σχόλια τέτοιου περιεχομένου εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο από υποψήφιους τόσο για την περιφέρεια, όσο και για τους δήμους της Φωκίδας, που στόχο είχαν να πλήξουν την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του νεοεκλεγέντα προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.  

Οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι αντιπρόσωποι κομματικών οργανώσεων, όλοι οι πολίτες, έχουμε χρέος να απομονώσουμε τους υπαίτιους τέτοιων αναφορών. Πιστεύουμε ότι οι επικεφαλής των συνδυασμών, όσο και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που είναι υποψήφια, θα καταδικάσουν δημόσια τέτοιες αναφορές και θα επιβάλλουν την αποπομπή αυτών των υποψήφιων από τους συνδυασμούς που συμμετέχουν. 

Τέτοιες συμπεριφορές και απόψεις δεν χωράνε στην δημοκρατία μας.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.