Η αντιπεριφερειάρχισσα Τουρισμού – Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας, Φανή Παπαθωμά, στο 2ο STAR Forum

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Πολιτισμού

Λαμία, 29/3/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο 2ο STAR Forum, η διοργάνωση, η διεκπεραίωση και η διαχείριση του οποίου υλοποιούνται από το στελεχιακό δυναμικό τους βασικούς και μόνιμους συνεργάτες της STARA.E. και  διεξάγεται 26 – 30 Μαρτίου στην Πανελλήνια ΄Έκθεση Λαμίας , με κεντρικά θέματα συζήτησης το Δημογραφικό και το BrainDrain,  έδωσε το παρών η  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Φανή Παπαθωμά.

Η Αντιπεριφερειάρχης  συμμετείχε στο πάνελ της 2ης Ενότητας της 2ηςΗμέρας με συνομιλητές  τους :

Δήμα Θεοδώρα, Πρόεδρο, Σύλλογου Οικονομίας Διαμοιρασμού

Καρέλλη Χρυσόστομο, Επιχειρηματία, Ιδιοκτήτη, KarellisGroup, Οδηγό Αγώνων με συμμετοχή & διάκριση στο RallyAcropolis

Δρ. Κυριάκο Ποζρικίδη, Διευθύνων Σύμβουλο ΔΕΘ – HELEXPO.Α.Ε. , Αντιπρόεδρο ΣΟΚΕΕ.

Αγγελόπουλο Κωνσταντίνο, Έφορο Δημοσίων Σχέσεων, Κέντρου Έρευνας και Μελέτης Βοιωτίας.

που είχε  ως τίτλο – θέμα συζήτησης : Εκθεσιακός και Τουριστικός κλάδος στην πρώτη γραμμή της εξωστρέφειας

ενώ ο  συντονισμός έγινε   από την έγκριτη Δημοσιογράφο του Σταρ Κεντρικής Ελλάδας κα Βίκυ Κοτσιμπού.

Με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να βρίσκεται κυριολεκτικά και μεταφορικά στην καρδιά της Ελλάδας Διαθέτοντας  πλούσιο πολιτιστικό, θρησκευτικό και ιστορικό περιεχόμενο, πληθώρα ιστορικών ιαματικών πηγών , σπουδαίες πλέον διοργανώσεις –  δράσεις και αξιοσημείωτο αγροδιατροφικό πλούτο.

Με την πόλη της Λαμίας να φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες οργανωμένες εκθεσιακές εγκαταστάσεις της χώρας έχοντας καλλιεργήσει την εκθεσιακή κουλτούρα στον επιχειρηματικό κόσμο κι έχοντας δημιουργήσει το πανελλαδικό brandόπως αυτό της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας , η οποία εδώ και για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε πηγή προσέλκυσης επισκεπτών από όλη τη χώρα. 

Σε μια εποχή που ο Τουρισμός Εμπειρίας αποτελεί την νούμερο 1 Παγκόσμια Τουριστική Τάση και οι Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διακρίνεται στον εν λόγω τομέα,  οι τεχνολογίες προσφέρουν τεράστιες πλέον δυνατότητες, οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί, οι επιχειρήσεις και οι κοινωνίες διψούν για εξωστρέφεια και σύνδεση με τους  νέους να  αναζητούν τρόπο επιστροφής στην περιφέρεια, συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν από τους συνομιλητές οι στόχοι, οι ευκαιρίες  οι προοπτικές και τα γεγονότα εκείνα, που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην ενίσχυση του τουριστικού και του εκθεσιακού κλάδου προσφέροντας έτσι επιπλέον θέσεις απασχόλησης, κινητικότητα, ανάπτυξη και προοπτική για τους νέους να επιστρέψουν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς και απαραίτητες απαιτούμενες ενέργειες για την ισχυροποίηση της Περιφερειακής Οικονομίας και Αγοράς γενικότερα.

Η Αντιπερειφερειάρχης Τουρισμού, αναφέρθηκε, τόσο στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην πολιτική της εξωστρέφειας που ακολουθεί , βασιζόμενη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μας διακρίνουν σε Διεθνές πλέον επίπεδο , όσο και στα κίνητρα που επιβάλλεται να προσφέρονται στην νέα γενιά της Περιφέρειάς μας προκειμένου εξασφαλιστεί για λογαριασμό της ένα ασφαλές και βιώσιμο μέλλον στον τόπο μας.

Τοποθετήθηκε δε εκτενέστερα στο κομμάτι της συζήτησης που αφορούσε τον Εκθεσιακό Τουρισμό , τις τεράστιες προοπτικές και τα οφέλη  που πηγάζουν από την αξιοποίησή του, την ταυτόχρονη δυνατότητα ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί στον συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία χρόνια , με τους Επαγγελματίες του Τουρισμού της Περφέρειάς μας.

Μετά την ολοκλήρωση της 2ης ημέρας του συνεδρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Παπαθωμά δήλωσε :

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Σταρ Κεντρικής Ελλάδας και τους ανθρώπους του, καθώς για άλλη μια φορά αποδεικνύουν πως καθόλου τυχαία δεν αποτελεί το πρώτο Περιφερειακό Κανάλι της χώρας , με τις προοπτικές του να είναι κυριολεκτικά τεράστιες.

Μέσα σε 2 μόλις χρόνια κατέστησε το STARForum θεσμό σε Πανελλαδικό και είμαι βέβαιη πολύ σύντομα και σε Διεθνές επίπεδο, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο  δε , την θέση της Περιφέρειάς  μας στον συνεδριακό χάρτη της χώρας.

Μέσα από την συμμετοχή μας είχαμε την δυνατότητα να αναλύσουμε τον τρόπο της δουλειάς μας και τις προοπτικές που αυτή προσφέρει στους ανθρώπους και κυρίως στους νέους της Περιφέρειάς μας , μέσω των κινήτρων που δημιουργούνται για αυτούς αλλά και να αναδείξουμε ταυτόχρονα  και τα σπουδαία αποτελέσματά της, μέσα από την εξαιρετική συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και φυσικά τους ίδιους τους Επαγγελματίες μας».