Ο Νάσος Παπαργυρόπουλος -από τη Φωκίδα- διεκδικεί να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Στους διεκδικητές της υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει και ο Νάσος Παπαργυρόπουλος που κατάγεται από την Πολύδροσο Φωκίδας.

Ο Νάσος Παπαργυρόπουλος αποφοίτησε από το Εθνικό Θέατρο, με περαιτέρω σπουδές στο University of California (UCLA).

Είναι διευθύνων σύμβουλος του GreekReporter, ενός από τους κορυφαίους ειδησεογραφικούς οργανισμούς των Ελλήνων της διασποράς, με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, είναι επιχειρηματίας με πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης, καθώς και ιδιοκτήτης επιχείρησης στην καρδιά της Αθήνας.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές, όπου η πιο πρόσφατη κέρδισε το βραβείο καλύτερης δίγλωσσης ταινίας στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μακάο, στην Κίνα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Πρόκειται για μια καινοτόμο διαδικασία κατά την οποία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν την 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι φίλοι/ες καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής (με τα ακριβή τους στοιχεία επικοινωνίας) για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή αναρτήθηκε στον i-syriza, μέχρι τις 7/4/2024 στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

Ο/η εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους/τις υποψήφιους/ές της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται.

Τα Εκλογικά Τμήματα όλης της Ελλάδας θα δοθούν στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες.

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 14 Περιφέρειες.

Ακολουθούν οι Περιφέρειες με τους/τις εκλεγμένους/ες και τους σταυρούς προτίμησης

Αττική: εκλέγονται 12  (μέχρι 4 σταυρούς)

Απόδημοι: εκλέγονται 2  (1 σταυρός)

Κεντρική Μακεδονία: εκλέγονται 4 (μέχρι 2 σταυρούς)

Θεσσαλία: εκλέγονται 3 (1 σταυρός)

Δυτική Ελλάδα: εκλέγονται 3 (1 σταυρός)

Κρήτη: εκλέγονται 2  (1 σταυρός)

ΑΜΘ: εκλέγονται 2  (1 σταυρός)

Πελοπόννησος: εκλέγεται 1 (1 σταυρός)

Στερεά Ελλάδα: εκλέγεται 1 (1 σταυρός)

Νότιο Αιγαίο: εκλέγεται 1 (1 σταυρός)

Ήπειρος: εκλέγεται 1 (1 σταυρός)

Δυτική Μακεδονία: εκλέγεται 1 (1 σταυρός)

Ιόνιo: εκλέγεται 1 (1 σταυρός)

Βόρειο Αιγαίο: εκλέγεται 1 (1 σταυρός)

Στο σάιτ https://euroekloges.syriza2024.gr υπάρχουν αναρτημένοι οι υποψήφιοι/ες ανά Περιφέρεια με τα βιογραφικά τους.