Η «Στερεά… Υπεροχής!» για την εκλογή Οργάνων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Πηγή: Stereayperoxis.blogspot.com
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9 Ιανουαρίου 2022, η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, με θέμα την εκλογή μελών Προεδρείου και εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
Επίσης πραγματοποιήθηκε εκλογή και ορισμός μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος καθώς και της επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Δυστυχώς οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις, όπως αυτές αποτυπώνονται στις τελευταίες νομοθετήσεις της, αναδεικνύουν την ιδιοκτησιακή αντίληψη της Ν.Δ για το χώρο της αυτοδιοίκησης.
Μια κυβερνητική αντίληψη στηριγμένη σε ιδεοληψίες και στην αδηφάγο λογική, που θέλει την αυτοδιοίκηση λάφυρο της εξουσίας.

Μια λογική που αλλοιώνει τη βούληση των πολιτών και ναρκοθετεί τη συμμετοχή των παρατάξεων στη λειτουργία των οργάνων.

Δυστυχώς, η ίδια αντίληψη διακατέχει και τους Αυτοδιοικητικούς, που ανήκουν στον πολιτικό χώρο της ΝΔ, οι οποίοι αποδέχονται τα νομοθετικά εκτρώματα, στο όνομα δήθεν της κυβερνησιμότητας!
Η παράταξή μας, όπως και το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας, κατήγγειλε τις παρωχημένες πρακτικές και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των ομόσταβλων της, που υπονομεύουν τη συμμετοχική και αντιπροσωπευτική δημοκρατία και επαναφέρουν την «ενός ανδρός αρχή», στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης.
Μετά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν η «Στερεά Υπεροχής», με τις δυνάμεις που διαθέτει, εξέλεξε τους:
 Αναγνωστάκη Δημήτρη και Σκούρα Γιώργο, τακτικό και αναπληρωματικό μέλος αντίστοιχα στην Οικονομική Επιτροπή.
 Μελισσάρη Γιάννη και Μπερμπερή Μωυσή, τακτικό και αναπληρωματικό μέλος αντίστοιχα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος.
 Λάμπου Σπύρο και Ακριώτου Θεοδώρα, τακτικό και αναπληρωματικό μέλος αντίστοιχα στην Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης και
 τον Παρασκευά Δρόσο στη θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η «Στερεά Υπεροχής θα συνεχίσει κι αυτή τη διετία την προσπάθειά της, να εκπροσωπήσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν.