Συνεχίζεται στη Φωκίδα το πρόγραμμα «Κανένας μόνος στην Πανδημία»

Δελτίο Τύπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid -19
«ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝ∆ΗΜΙΑ»

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος νομού Φωκίδας με το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας και της Ομοσπονδίας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «Αργώ» συνεχίζει τη λειτουργία του προγράμματος «Κανένας μόνος στην Πανδημία». Το πρόγραμμα εστιάζει στην παροχή δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης σε νοσούντες, συγγενείς νοσούντων, ευπαθείς ομάδες, υγειονομικούς και σε όλους όσους πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας.

Στις δράσεις του προγράμματος, συμπεριλαμβάνονται διά ζώσης ή εξ αποστάσεως υποστηρικτικές συνεδρίες, ψυχοεκπαιδευτικού χαρακτήρα συναντήσεις με το υγειονομικό προσωπικό και η έμπρακτη στήριξη των τοπικών κοινωνιών με παρεμβάσεις στην κοινότητα. Βασικός στόχος είναι η προαγωγή ψυχικής υγείας, η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και η βελτίωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των ωφελούμενων, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν την ψυχική επιβάρυνση της νόσου Covid-19.

Για το Νομό Φωκίδας την υλοποίηση του Προγράμματος έχει αναλάβει το Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος. Το Κέντρο είναι μονάδα αναφοράς τεσσάρων (4) Γενικών Νοσοκομείων: Άμφισσας, Λιβαδειάς, Καρπενησίου και Θηβών. Άμεσα ωφελούμενος είναι ο πληθυσμός του Νομού Φωκίδας που πλήττεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να σας υποστηρίξουμε. Είμαστε δίπλα σας ώστε να µην μείνει κανείς µόνος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων Φωκίδας
Σαλώνων 29, Άμφισσα
Τηλ. 22650 23744 (ώρες: 8.00 – 16.00), 6908689358
ekps.covid@gmail.com
www.ekpse.gr