Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών: «Το κτίριο Μακεδών στην Κίρρα και το σύνδρομο αμνησίας της Δημοτικής Αρχής»

Το κτίριο «Μακεδών» στην Κίρρα και το σύνδρομο αμνησίας της Δημοτικής Αρχής

Σύμφωνα με το εκδοθέν δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής (4/2022 από 24 Ιανουαρίου) για την ολοκλήρωση των εργασιών του κτιρίου «Μακεδών» στην κοινότητα Κίρρας, το όλο έργο προήρθε από παρθενογένεση!  Όλα έγιναν κατόπιν ενεργειών μας, όπως συνήθιζαν να λένε πολιτικοί παλαιοτέρων γενεών, αλλά οι οποίοι ποτέ δεν θα φαντάζονταν ότι θα τους αντέγραφαν και κάποιοι νεώτεροι, όπως ο κος Ταγκαλής και οι διοικούντες τον Δήμο.

Έτσι λοιπόν και με απλά λόγια στο δελτίο τύπου, ως συνήθως ξέχασαν την αρχή και την μέση της όλης ιστορίας, ενώ αναφέρθηκαν στο τελευταίο στάδιο και μόνο, εκεί δηλαδή που κάποιος κόβει την κορδέλα με βαρύγδουπες εκφράσεις και ανούσια λόγια. Ουδέν έπραξαν, αλλά χειροκροτούν τους εαυτούς τους χωρίς αιδώ! Επειδή λοιπόν σ’ αυτόν τον τόπο υπάρχουν και άνθρωποι που οραματίσθηκαν και πάλεψαν για να υλοποιήσουν το όραμά τους, για να έχουμε σήμερα το ωραίο αυτό αποτέλεσμα, θυμίζουμε τα παρακάτω.

Ο Γεώργιος Μακεδών με διαθήκη του δώρισε περιουσιακά του στοιχεία στην κωμόπολη της Κίρρας με σκοπό να χρησιμεύσουν για τις ανάγκες της και την πρόοδο της καθώς και των κατοίκων της.  Τον Μάρτιο του 2017 η τότε δημοτική αρχή Παναγιωτόπουλου με την σύμφωνη γνώμη της διαχειριστικής αρχής κληροδοτήματος «Γεωργίου Π. Μακεδών» (Απόφαση 1/2017, Πρόεδρος Πατήρ Ιωάννης Σάρκα, Γραμματέας Γεωργία Μαντά, Ταμίας Γεώργιος Τιμολέων)  αποστέλλει αίτημα (αριθμ. πρωτ. 4588/7.3.2017) προς την περιφερειακή ενότητα Φωκίδας και την τότε περιφερειακή αρχή Μπακογιάννη, ώστε να δεσμευθούν πιστώσεις για την αποκατάσταση του κτιρίου Μακεδών και την μετατροπή του σε πολυχώρο. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, την 17η Ιανουαρίου 2019 στην Λαμία και εφόσον ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (εκπόνηση μελετών, εγγραφή κονδυλίων στους προϋπολογισμούς, αποφάσεις επιτροπών και περιφερειακού συμβουλίου, διαγωνιστική διαδικασία) υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του έργου για την αποκατάσταση του κτιρίου Μακεδών, αρχικού προϋπολογισμού 282.000 ευρώ, μεταξύ του τότε περιφερειάρχη και του εργολήπτη.

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα που το έργο ολοκληρώθηκε, αλλά μέσα στην αγωνία της η δημοτική αρχή προκειμένου να επιδείξει κάποιο έργο στους δημότες αυτού του τόπου και ύστερα από δυόμιση έτη ουσιαστικής απραξίας,  αποφάσισε να αλλοιώσει την ιστορική αλήθεια. Όπως δήλωσε και ο αντιπεριφερειάρχης στο ίδιο δελτίο τύπου, «Για να μπορέσουμε να έχουμε μέλλον θα πρέπει πριν να έχουμε τιμήσει, όχι μόνο με τα λόγια αλλά και τις πράξεις μας, το παρελθόν του τόπου μας αλλά και όλους εκείνους που συνεισέφεραν τον κόπο τους στις επόμενες γενιές». Δυστυχώς τα λόγια αυτά φαίνεται ότι δεν αντιπροσωπεύουν τους σημερινούς διοικούντες τον Δήμο Δελφών. Να γνωρίζουν όμως ότι οι δημότες έχουν και γνώση και μνήμη και ότι η αλήθεια δεν κρύβεται όσο και να προσπαθούν!

Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών

Αίτημα δέσμευσης πιστώσεων

Σύμβαση Κατασκευής Έργου

Ανακατασκευή και αξιοποίηση του ακινήτου

Απόσπασμα από το Πρακτικό της 12ης Συνεδρίασης (Τακτική) της 18ης Δεκεμβρίου 2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας