Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών: «Οδοφωτισμός και Πρόγραμμα Smart-Cities: Έ όχι και ήρωας, κ. Ταγκαλή… Οι «κωλοτούμπες» δεν είναι ηρωικές πράξεις!»

Έ όχι και ήρωας, κ. Ταγκαλή… Οι «κωλοτούμπες» δεν είναι ηρωικές πράξεις!

Θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό. Μετά από καθυστέρηση 2,5 και πλέον ετών, που έχει κοστίσει στον Δήμο μας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εμφανίζεται σήμερα ο κ. Ταγκαλής ως «σωτήρας» του έργου του οδοφωτισμού!

Ένα έργο για το οποίο η παράταξή μας (τότε ως δημοτική αρχή) έδωσε σκληρή μάχη κυρίως απέναντί του (και στα «τρολ» της παραπληροφόρησής του) επί τρία χρόνια (2017 έως 2019), όταν φέραμε σε πέρας μια πρωτόγνωρη και πρωτοποριακή διαδικασία για τα δεδομένα του Δήμου Δελφών.

Διεθνής διαγωνισμός με συμμετοχή από τους κορυφαίους ομίλους της χώρας! Πετύχαμε μια από τις καλύτερες εκπτώσεις που έχει επιτευχθεί ποτέ σε τέτοιον διαγωνισμό και υπογράψαμε την σύμβαση του κυρίως έργου τον Απρίλιο του 2019.

Ολοκληρώσαμε και τον διαγωνισμό για τον ανεξάρτητο τεχνικό σύμβουλο του έργου και τον παραδώσαμε έτοιμο προς υπογραφή τον Σεπτέμβριο του 2019 στην νέα τότε δημοτική αρχή.

Κι αντί να προχωρήσει άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες ο κ. δήμαρχος, επί δυόμισι χρόνια έκανε αντιπολίτευση σ’ εμάς (και ταυτόχρονα στον ίδιον τον Δήμο που διοικεί).

Σήμερα καμαρώνει γιατί δέησε επιτέλους να αποδεχτεί την πραγματικότητα! Και επαίρεται ότι δήθεν πέτυχε το κάτι παραπάνω (ώστε να μην κατηγορηθεί για πλήρη κυβίστηση…). Ότι αύξησε τον αριθμό των λαμπτήρων από 10.000 σε 12.000 περίπου.

Κάτι όμως που έτσι κι αλλιώς προβλεπόταν από την εξέλιξη της σύμβασης, αφού το επόμενο στάδιό της (που το έχει καθυστερήσει δυόμισι χρόνια χωρίς κανέναν λόγο…) ήταν η εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής, που θα οριστικοποιήσει το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης. Και που δεν αποτελεί ουσιώδη τροποποίηση της σύμβασης, όπως εγγράφως δηλώνεται στο σχετικό πρακτικό (που το επισυνάπτουμε), το οποίο ο ίδιος υπέγραψε.

Ακόμη και σήμερα όμως ο κ. δήμαρχος δεν μοιάζει να βιάζεται… Παρότι η σύμβαση με τον ανεξάρτητο σύμβουλο (μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και τον προσυμβατικό της έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο) είναι έτοιμη στο γραφείο του από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, έχουμε φτάσει Φλεβάρη του 2022 και ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανεξάρτητο σύμβουλο (ώστε να ενεργοποιηθεί η κύρια σύμβαση)!

Εν πάση περιπτώσει: Όταν προς το τέλος της θητείας του, απ’ ό,τι φαίνεται και ευχόμαστε, αντικατασταθεί όλος ο οδοφωτισμός του Δήμου Δελφών από νέον υπερσύγχρονο και ενεργειακό αποδοτικό, όταν θα γεμίσουν οι πλατείες μας και οι πεζόδρομοί μας με σημεία wifi, ας θυμηθεί ο κ. Ταγκαλής (έστω για μια φορά) να πει ένα «ευχαριστώ» σ’ αυτούς που σχεδίασαν και υλοποίησαν έργα και προγράμματα, τα οποία ο ίδιος και η ομάδα του λυσσωδώς πολέμησε και δυσφήμισε!

Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών

Υ.Γ. Δημοσιεύουμε προς τεκμηρίωση των γραφομένων μας το Πρακτικό (μεγέθους μιάμισης σελίδας…) από 29.10.2021, που υπέγραψε ο κ. Ταγκαλής με τον Ανάδοχο του έργου, το οποίο παρουσίασε ως μεγάλη του επιτυχία (με το Δελτίο Τύπου από 1η Δεκεμβρίου 2021, στο οποίο το χαρακτήρισε ψευδώς ως «πρόσθετη σύμβαση», που δεν είναι…).

Φυσικά ποτέ δεν δόθηκε στην δημοσιότητα από την δημοτική αρχή το Πρακτικό αυτό και ακόμη και σε δικό μας αίτημα από αρχές Δεκεμβρίου, χρειάστηκε περισσότερος από ενάμισι μήνας για να μας το παραδώσουν…

< Οδοφωτισμός – Πρακτικό Δήμου 29/10/2021 >