Ανεμογεννήτριες στην Οίτη;

Ας πάρουμε μια γεύση με πόση σοβαρότητα αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους θέματα από τη Δημοτική μας Αρχή…

Προχθές, Παρασκευή 20.5.2022, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών και στην ημερήσια διάταξη προτάχθηκε εκτάκτως το ζήτημα της έγκρισης ή μη της σχετικής περιβαλλοντικής μελέτης για την Οίτη.

Στη συνεδρίαση αυτή, εξαιτίας σοβαρών προσωπικών λόγων δεν μπόρεσα να παραβρεθώ, όπως αντίστοιχα για πολύ σοβαρούς λόγους δεν μπόρεσε και ο δημοτικός μας σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων, Δημήτρης Ραβάνης (τον οποίο σήμερα και εκπροσωπώ, λόγω της μεγάλης οικογενειακής τους απώλειας).

Εμείς από καιρό έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας για την Οίτη, με δημόσιο και κατηγορηματικό τρόπο. Όταν γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες σε κορυφογραμμές, πάνω από δάση, σε αλπικές ζώνες ή σε προστατευόμενα τοπία, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ και έχουμε δώσει και αγώνες (πολιτικούς, δικαστικούς κ.λπ. με τη σοβαρότητα που αξίζει και με χειροπιαστά αποτελέσματα).

Τώρα ας δούμε πώς εισήχθη το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία ωστόσο, πρωτοφανώς και με πραξικοπηματικό τρόπο, συνεδρίασε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ τα μέλη της μειοψηφίας! Χωρίς να έχει καν τηρήσει την απαραίτητη εκ του νόμου προθεσμία από την πρόσκληση έως την συνεδρίαση! Ακόμη και η πρόσκληση που δημοσιεύτηκε (εκπρόθεσμα) στην ιστοσελίδα του Δήμου, καλούσε τα μέλη για την 12η Απριλίου 2022!!! (και όχι για την 19η Μαΐου, που εν τέλει συνεδρίασε).

Όλες αυτές οι καταστάσεις, που μπορεί για τους μη μυημένους να ακούγονται ως κωμικοτραγικές, στην πραγματικότητα αποτελούν μια πρωτοφανή θεσμική εκτροπή, την οποία τα τελευταία χρόνια ζούμε σχεδόν σε καθημερινή βάση!

Η παράταξή μας (τα 4 μέλη της που ήταν παρόντα κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ.) έθεσαν το ζήτημα της πρωτοφανούς αυτής αντιδημοκρατικής μεθόδευσης, που επιβεβαιώθηκε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας, ωστόσο έλαβαν ως απάντηση από την δημοτική αρχή ΣΑΡΚΑΣΜΟ και ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, αντί έστω για μια συγνώμη!

Κατόπιν αυτού και με δεδομένο ότι η θέση μας για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστή και έχει διατυπωθεί αδιαμφισβήτητα και σε παλαιότερες Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των υπολοίπων συλλογικών οργάνων, οι σύμβουλοι της παράταξής μας δήλωσαν «παρόντες» ως μια ξεκάθαρη διαμαρτυρία για τη μεθόδευση και για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποία αντιμετωπίζει η νυν δημοτική αρχή κορυφαία ζητήματα.

Μετά βέβαια ήρθε να εφαρμοστεί η παροιμία «εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι».

Αμέσως, διάφοροι κύκλοι άρχισαν να διαδίδουν στη Δ.Ε. Καλλιέων ότι δήθεν «η παράταξη Αναγνωστόπουλου ψήφισε υπέρ των ανεμογεννητριών στην Οίτη», κάτι που είναι παντελώς ψευδές και σε μια τέτοια περίπτωση οι άνθρωποι που έχουν αρχές δεν δέχονται το ψέμα και στηλιτεύουν τους ψεύτες!

Κανένας αγώνας δεν κερδίζεται σε βάθος χρόνου, όταν στηρίζεται στο ψέμα και στην πολιτική εκμετάλλευση – εξαπάτηση.

Όλα αυτά όμως στην περίπτωση του δικού μας δήμου, κατά την παρούσα περίοδο βρίσκουν γόνιμο έδαφος για ένα και μόνο λόγο, την απόλυτη έλλειψη ΣΟΒΑΡΌΤΗΤΑΣ και ΣΕΒΑΣΜΟΥ στους ΘΕΣΜΟΥΣ.

Μαίρη Ανδρεοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δελφών
(Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών)