Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών: Πυρκαγιά 4ης Ιουλίου 2022 – Ώρα για ενέργειες πριν τριτώσει η καταστροφή

Ολόκληρη η ομάδα της «Ανανεωτικής Δύναμης Δήμου Δελφών» δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημιές και κινδύνευσαν από την πυρκαγιά της 4η Ιουλίου 2022.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους πολλούς συνανθρώπους μας που, είτε εκτελώντας το καθήκον τους, είτε με εθελοντικό ζήλο και αυταπάρνηση, συνέβαλαν στον περιορισμό των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Η μάχη βέβαια συνεχίζεται ακόμη και σήμερα και όλοι μας πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, για να μην μεγαλώσει περισσότερο ο θλιβερός απολογισμός!

Είναι αυτονόητο ότι η προσπάθεια για την προστασία του Δελφικού Τοπίου και του Ελαιώνα της Άμφισσας (που αποτελεί τον πυρήνα του) πρέπει να εντατικοποιηθεί.

Ζητούμε άμεσα να ληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση, τον Δήμο και την Περιφέρεια, ώστε να επεξεργαστούν και να εκπονήσουν ένα ειδικό σχέδιο αποκατάστασης της καταστροφής του Δελφικού Τοπίου και των περιουσιών των συμπολιτών μας.

Κεντρικό μας επιχείρημα πρέπει να είναι ότι για δεύτερη φορά μέσα σε μια δεκαετία πλήττεται η καρδιά ενός τοπίου παγκόσμιας πολιτιστικής εμβέλειας, που προστατεύεται από την UNESCO, την εθνική νομοθεσία και διεθνείς συμβάσεις.

Τις προσεχείς εβδομάδες θα πρέπει επίσης να επανέλθει στο προσκήνιο από τους θεσμικά αρμόδιους φορείς η έγκριση του Διαχειριστικού Σχεδίου Δελφικού Τοπίου και του Ελαιώνα της Άμφισσας. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει σημαντική προεργασία κατά την αυτοδιοικητική περίοδο 2014 – 2019, σε στενή τότε συνεργασία του Δήμου Δελφών, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Φωκίδας) και πολλών τοπικών φορέων.

Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε έτοιμοι να συμβάλουμε σε κάθε θετική πρωτοβουλία.

Την ώρα της μεγάλης καταστροφής προέχει και υπερέχει των πάντων η ενότητα και η αλληλεγγύη της κοινωνίας μας.

Άμφισσα, 5.7.2022

Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης
«Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και
τα στελέχη της παράταξης