ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Φωκίδας: Καμία συγνώμη. Πολιτική δειλία από την Πολιτεία!

9/7/2022

Δελτίο Τύπου

Καμία συγνώμη. Πολιτική δειλία από την Πολιτεία!

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φωκίδας, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στον Ελαιώνα της Άμφισσας, με άμεσα αντανακλαστικά και αίσθημα ευθύνης, που δυστυχώς δεν είναι κάτι αυτονόητο για όλους, με τηλεφωνήματα και μηνύματα, που είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, απαίτησε από όλους τους εμπλεκόμενους, την άμεση αποστολή εναέριων μέσων, αλλά και το άνοιγμα των νερών της ΕΥΔΑΠ προς τον Ελαιώνα.                                               

Δυστυχώς, τίποτα από τα δύο δεν έγινε ουσιαστικά. Για όσους δεν το γνωρίζουν, δόθηκε εντολή τα νερά να ανοίξουν στις εννιά το βράδυ, δηλαδή πολύ αργά.                                                                   

Στις 6/7/2022, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με επικεφαλής τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και πρώην υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, έκανε αυτοψία της μέχρι εκείνης της στιγμής καταστροφής, αλλά και του τρόπου αντιμετώπισής της, μιας και δεν υπήρχε καμιά ουσιαστική ενημέρωση από κανένα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, ούτε καν από τη δημόσια τηλεόραση.                                                               

Πέρυσι, στη Βόρεια Εύβοια και στο Καπανδρίτι, η Κυβέρνηση προσπαθούσε να παραπληροφορήσει για θυελλώδεις ανέμους ενώ δεν κουνιόταν φύλλο! Φέτος, από το περσινό δόγμα «Θα σβήσει η φωτιά στη θάλασσα», έχουμε το «Δεν δείχνουμε τίποτα, δεν καίγεται τίποτα»!

Κύριε βουλευτά, κύριοι της Κυβέρνησης, αν δεν το πήρατε χαμπάρι, καιγόταν το «Δελφικό Τοπίο» και αντί να έχετε αναστατώσει την επικράτεια… εκκωφαντική σιωπή!       

Γιατί άραγε; Τι φοβάστε και τι έχετε να κρύψετε που δεν το γνωρίζουμε; Μήπως την παγκόσμια γνωστή πλέον ανικανότητά σας, ή μην θυμηθεί ο κόσμος τον λαϊκίστικο και ψευδή λόγο σας;

Η πολιτική δειλία όμως δεν σταματάει εδώ. Δεν τολμήσατε να πείτε δημόσια ούτε μια συγνώμη. Ούτε εσείς ως βουλευτής, ούτε ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης, αλλά ούτε και ο δήμαρχος Δελφών! 

Αυτό που κάνετε είναι αυτό που ξέρετε, να αποποιηθείτε των ευθυνών σας,  μεταφέροντας την ευθύνη, στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς.

Στις 8/7/2022, νέο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επισκέφθηκε την περιοχή με επικεφαλής την βουλεύτρια Καστοριάς, πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου και τον γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Φάνη Κουρεμπέ, πρώην διοικητή ΕΛΓΑ.                    

Έγινε αυτοψία των καταστροφών και συζητήθηκαν λύσεις για να δοθούν πραγματικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις στους πληγέντες. Εμείς ως κυβέρνηση θα κληθούμε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις άμεσα και θα αποζημιώσουμε όλους τους πληγέντες στην πραγματική αξία και όχι όπως το 2013 που αποζημιώθηκαν πραγματικά μόνο κάποιοι ημέτεροι.  

Φυσικά, εσείς κύριε Μπούγα κατά την πάγια τακτική σας, το μόνο που κάνατε ήταν να βγάλετε 5 (ΠΕΝΤΕ) δακρύβρεχτα δελτία τύπου – ανακοινώσεις για να κρύψετε και να συγκαλύψετε την ανεπάρκεια του επιτελικού σας Κράτους και καμιά έκπληξη δεν μας προκαλεί το δήθεν ενημερωτικό δελτίο σας, το οποίο αποδομείται εύκολα αν κάποιος το διαβάσει με λίγη προσοχή. 

Αλήθεια, όταν αναφέρεστε για αντίξοες συνθήκες, τι εννοείτε; Μήπως ότι είναι καλοκαίρι με 35 βαθμούς και αέρα που επιτρέπει την πτήση εναέριων μέσων κατάσβεσης; 

Αλήθεια, πότε και με τι συνθήκες βολεύει το επιτελικό Κράτος των αρίστων να προκληθεί μια φωτιά; Μήπως χειμώνα με βροχή και χιόνι, που τότε όμως δεν καταφέρνετε να μην κλείνει μέχρι και η Αττική Οδός; 

Αλήθεια, πώς δικαιολογείται ότι το τόσο μεγάλο πλήθος εναέριων μέσων που αναφέρετε -σύνολο 25, έκαναν μόνο 33 ρίψεις νερού; Γνωρίζετε ότι η φωτιά απείχε από τη θάλασσα λιγότερο από 5 χλμ και ότι έσβησε στην κυριολεξία στη θάλασσα, καίγοντας 14 χιλ. στρέμματα;

Αλήθεια κύριε βουλευτά, γνωρίζετε και ενδιαφέρεστε για τον τόπο,ή είστε εκτός τόπου και χρόνου εσείς και η κυβέρνησή σας;

Γνωρίζετε ότι ο Ελαιώνας της Άμφισσας έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO;                     

Γνωρίζετε  ότι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Δελφικού Τοπίου και το 1981 χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός και προστατευμένος;

Γνωρίζετε μήπως πού είναι η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη και     γιατί δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα, όπως και κανείς άλλος;       

Κύριοι της ΝΔ, κύριε βουλευτά επειδή κανείς σας ούτε ξέρει ούτε θέλει να κάνει κάτι εκτός από απευθείας αναθέσεις, από μετατροπή σκανδάλων σε σκευωρία και από καταθέσεις αδιευκρίνιστων ποσών σε λογαριασμούς αξιωματούχων και ημετέρων, επειδή η κοινωνία και οι πολίτες πλέον δεν σας εμπιστεύονται γιατί είμαστε η χώρα με τις υψηλότερες τιμές στο ρεύμα, τις υψηλότερες τιμές στα καύσιμα, τον μεγαλύτερο πληθωρισμό και το χαμηλότερο εισόδημα, επειδή είμαστε η χώρα που τα καρτέλ αλωνίζουν με τις ευχές της κυβέρνησης, συνειδητοποιήστε ότι ήρθε η ώρα να φύγετε.        

Κάντε ένα καλό και σταματήστε την τακτική της καμένης γης, πριν η βλάβη είναι ανεπανόρθωτη για τον τόπο και την κοινωνία.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.